משלוח חינם ברכישה מעל 159 ₪

4 כריכים בריאים שלא תפסיקו להכין

אנחנו מבטיחים לכם: כריך שעשוי היטב יכול להיות הדבר הכי טעים שתאכלו!

הרשו לנו להכניס אתכם אל המטבח שלנו ולהציע לכם ארבע כריכים טעימים, מזינים וקלים להכנה עם חומרי גלם שיש כמעט בכל בית. בתוך כל כריך הכנסנו המון מתנות של בריאות, ויטמינים מינרלים וחלבונים, שיהפכו אתכם לחזקים יותר, מרוכזים יותר ויעילים יותר.



1. כריך “מסיבה של צבעים”
רכיבים:
לחמנית כוסמין/ לחמנית מחמצת כוסמין של טאוברד
פרוסות דקות של חמאה
פרוסת גבינת מוצרלה/ גאודה
ביצת עין
פלפלים בשלל צבעים

ומה החידוש?
בתוך הכריך הצלחנו להכניס חלבון וסידן ברמה גבוהה אודות לגבינה הקשה ולביצה,
אך על הדרך עם שלל הגמבות העלנו ערכים של:
ויטמין C – חצי פלפל אדום יעניק לנו את המנה היומית המומלצת של ויטמין C.
ויטמין A (בטא קורטן)– אודות לפלפל הכתום/ צהוב
אשלגן– פלפל ירוק עשיר באשלגן.



2: כריך מזונות סופר-בריא
לחמניית כוסמין מזונות של טאוברד- המומתקת בדבש וללא סוכר או מרגרינה.
מלית גבינת שמנת אדומה
עגבניות שרי
זרעי צ’יה
פרוסות חמאה דקות
ביצה קשה פרוסה
 
 
*להכנת מלית גבינת שמנת אדומה:
2 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
מעט פפריקה לפי הטעם (מתוקה, מעושנת או חריפה, וניתן גם לשלב) 
מעט צ’ילי מתוק גרוס
מלח ופלפל שחור לתיבול
כפית זרעי צ’יה
מערבבים הכל בתוך גבינת השמנת עד לקבלת צבע אדום בהיר.
 
אופן הכנת הכריך: מצידה האחד של הלחמניה מורחים את גבינת השמנת האדומה ועליה מניחים את פרוסות השרי. מעל העגבניות מפזרים עוד זרעי צ’יה. בצידה השני של הלחמניה מורחים את החמאה ומסדרים את הביצה הקשה. סוגרים את הלחמניה ואוכלים לבריאות.
קצת על זרעי הצ’יה:
זרעי הצ’יה הינם מזון על המכיל בתוכו אוצרות!!!
זרעי צ’יה מכילים כמות גבוהה של חלבון, כ -14%, שהוא יחס גבוה מאוד בהשוואה לשאר מזונות על ולקטניות אחרות. בנוסף לכך, זרעי צ’יה גם מכילים איזון טוב של חומצות אמינו חיוניות, ולכן הגוף שלנו מסוגל לעשות שימוש יעיל יותר בחלבון שלהם. כמו כן, זרעי הצ’יה מועילים לירידה במשקל אודות לסיבים התזונתיים הרבים הנמצאים שם.

 

3: כריך ירוק סגול
פיתה כוסמין של טאוברד
אבוקדו
נבטי חמניה
נבטי צנונית
צנונית
כוסברה
זרעי דלעת

אופן הכנת הכריך: מכינים ממרח מהאבוקדו, על ידי מעיכתו ותיבולו במלח, פלפל ולימון. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לממרח. מורחים בתוך הפיתה בשכבה אחת. את הצנונית חותכים לפרוסות דקות. מסדרים אותה יפה בתוך הפיתה. מוסיפים את הנבטים (לאחר ששטפנו וייבשנו) ומפזרים בפנים זרעי דלעת.
הידעתם כי אבוקדו מכיל ויטמין E, ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן.
כמו כן יש בו סיבים תזונתיים ושומנים הבריאים מאד לגופנו.
צנונית- הצנונית עשירה בגפרית-  מינרל המסייע לניקוי רעלים מהגוף ובחיזוק השיער והצפרניים. בנוסף היא עשירה בסיבים תזונתיים ובמינרלים כגון אבץ, מגנזיום, אשלגן וברזל. היא מחזקת את מערכת החיסון ומערכת העיכול.


 

4: כריך ללא גלוטן העשיר בחלבון
לחמניית חלבון של טאוברד (ברכתה “שהכל”)
חומוס ביתי
גרגרי חומוס מבושלים
מעט שמן זית
זעתר לתיבול
נבטי חמניה או כל סוג נבטים האהוב עליכם
פטריות שמפניון טריות פרוסות
 
אופן הכנת הכריך: כאשר אתם מכינים ממרח חומוס ביתי, השאירו כמה גרירים שלמים. את לחמנית החלבון אתם מוזמנים למרוח בחומוס, לפזר מעל זעתר, שמן זית ואת הגרגירים, ולהוסיף פטריות טריות ונבטים.
את הכריך הזה כדאי לזכור כשרוצים לאכול מנת חלבון משובחת, זמינה וניידת.
כמה חלבון ל100 גרם? – לחמניית חלבון מכילה 5 גרם חלבון, חומוס ביתי מכיל 7 גרם חלבון.
והפטריות?- עשירות בזרחן, אשלגן, חומצה פולית (ויטמין B9),ניאצין ונתרן.
שמן זית?-  ויטמין E, ויטמיןK, אומגה 3/6/9… בריאות!

כל כך קל להכין, כל כך טעים לאכול אז במקום עוד פיתה מקמח לבן עם פלאפל וצ’יפס מטוגנים,
נסו את אחד הכריכים שלנו. הגוף שלכם יאמר לכם תודה!