משלוח חינם ברכישה מעל 159 ₪

איך עוברים לתזונה בריאה?

לעבור לתזונה בריאה יכול להיראות כמו צעד מסובך, אבל זה מאד פשוט אם מתכננים תפריט מראש, ודואגים שכל המצרכים יהיו בבית.
אם תעשו זאת, תגלו שאתם מרגישים הרבה יותר קלילים, חיוניים ומרוכזים, וכבר לא תרצו לחזור לאחור. כדי לעשות את הצעד הראשון, בואו נתמקד בבוקר טיפוסי, ותראו כמה זה קל. כבר בערב חישבו מה ארוחת הבוקר הכדאית לי מחר…והכינו המצרכים:

  • רוב האנשים אוהבים להתחיל את הבוקר שלהם עם משהו מתוק, גם אנחנו. ולכן התחילו את היום עם שתיית מים בטמפ׳ החדר ואכילת תפוח עץ.
  • לאחר כמחצית השעה איכלו מנת לחם מדגנים מלאים+ חלבונים (חביתה, ביצה קשה, גבינה שאתם אוהבים, חומוס, טחינה)+ ירקות,
  • או לחלופין אכלו גריסיני מקמח כוסמין של בריידיז+ עם מטבל כייפי של אבוקדו וביצה
  • אפשרות נוספת לארוחה מזינה היא דייסת קוואקר על בסיס מים עם זילוף של טחינה גולמית בזמן ההגשה
  • לחלופין לאוהבי המתוק ניתן לזלף סילאן.
  • לאלו שאוהבים להשקיע ניתן להכין חביתת ירק* המכילה גם גבינות וקמחים בפנים ומשביעה בפני עצמה
  • הימנעו משתיית מים תוך כדי הארוחה עד לאחר חצי שעה מהארוחה
  • כאשר בא לכם משהו מתוק לנשנוש הוציאו תמר, ענבים, או עוגיות בריידיז.
  • הקפידו על שתיית מים ללא המתקה לפחות כ-2 ליטר ביום

זכרו! תיכנון סדר יום בתבונה מתחיל בצרכנות נבונה! הכנסו לאתר להתחלת צרכנות עם בריאות.

מתכון לחביתת ירק משביעה

חביתת הירק הקלה והמשביעה שלנו באה לתת מענה מגוון לאלו שרוצים ארוחת בוקר טעימה, מגוונת ומשביעה, אז מה הטעם שלכם?

מתכון לחביתה ירוקה (ל2 סועדים)

4 ביצים אורגניות

בצל קטן

4 פטריות שמפניון קצוצות

1/3 כוס שמיר קצוץ

1/3 כוס פטרוזילה קצוצה

1/3 כוס כוסברה קצוצה

(למי שאוהב אפשר גם ברוקולי או אפונה רכה)

1/2כוס גבינת חרמון חתוכה לקוביות

1/2 גביע קוטג’

2 כפיות גבינה לבנה (לא חייב)

 2 וחצי כפות קמח תפוחי אדמה

2וחצי כפות קמח כוסמין

קורט מלח ופלפל שחור

חמאה /שמן לטיגון

מטגנים את הבצל והפטריות עד להשמחה

בקערה נפרדת מכניסים ביחד את ה: ביצים, קוטג’, גבינה, גבינת חרמון והירק הקצוץ. מערבבים היטב היטב, מוסיפים תיבול, ולאחר מכן מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות.

לאחר שהעיסה מעורבבת היטב מוסיפים את הקמח כוסמין ומטמיעים היטב שלא ישארו גושים, לאחר מכן מוסיפים את קמח תפוחי האדמה ומטמיעים היטב שלא ישארו גושים. קמח תפוחי האדמה עוזר שהחביתה יוצאת כיחידה אחת ולא מתפרקת.

במחבת עם מכסה מכניסים חצי מהתערובת ומכסים, נותנים לחלק התחתון להשחם ולהתבשל ובעזרת מרדה הופכים את החביתה לצד השני ומכסים.

תהליך הבישול הוא בין 8-10 דקות.

כדאי להגיש עם מיץ גזר או תפוזים סחוט טרי- ויש לנו ארוחה מושלמת!

לחביתה לבנה– החליפו את הירק הקצוץ (שמיר, פטרוזיליה וכוסברה) בשלוש תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.