לקוחות יקרים, אנא התעדכנו בעמוד משלוחים על עדכון תעריף המשלוחים

ארץ זבת חלב, דבש וכוסמין! שבועות מושחת ומאוזן? כנסו לכאן >>>

שיתפנו פעולה עם כמה מהבלוגריות ומשפיעני הרשת המוכשרים ביותר כדי להביא לכם אוסף של מתכוני חלב וגבינות, המשלבים בין שחיתות ובריאות, כדי להפוך את חג השבועות למפנק במיוחד. תגידו ביי ליסורי המצפון ושלום לכוכבים החדשים על שולחן החג שלכם.

חלת כוסמין מלא ממולאת גבינות וממרחים- מאת קורל חוטה

מצרכים:
חלת כוסמין מלא ״טאוברד״
ממרח עגבניות מיובשות ״טאוברד״
ממרח איולי שום ״טאוברד״
ממרח ארטישוק ״טאוברד״
• גבינה קשות באחוז שומן לבחירתכם
• שמן זית לזילוף

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
בסכין משוננת חותכים בחלה חתכים אלכסוניים, לא עמוקים, בערך 3־4 ס"מ בחלה. החתכים יעשו בצורת שתי וערב, במרחק של 2-3 ס"מ בין החתכים.
מורחים את ממרח העגבניות המיובשות, האיולי שום והארטישוק בחריצים שנוצרו בחלקה העליון של החלה.
את הגבינה שבחרתם חותכים לקוביות קטנות, ומכניסים בין החריצים.
מזלפים שמן זית על החלה ומעט מלח גס (אופציונלי) ומעבירים לאפייה ל-25 דק.
קל מושלם ומרשים ביותר!!!

חלת כוסמין מלא ממולאת גבינות וממרחים
חלת כוסמין מלא ממולאת גבינות וממרחים

צילום והכנה: קורל חוטה – קונדיטורית מפתחת מתכונים דלי קלוריות

מרק בצל אפוי בקערת לחם מחמצת 100% כוסמין

מצרכים:
לחמניית מחמצת כוסמין 100% טאוברד
• מרק בצל שהכינותם מראש
• חופן מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
חוצים את ראשה של הלחמנייה, ומרוקנים את ״הבפנים״ שלה. כך שמתקבלת קערת לחם.
מוזגים את מרק הבצל לקערת הלחם שיצרנו, מפזרים מוצרלה ומכניסים לאפייה ל-15-20 דק. עד השחמה של המוצרלה.
מושלם לאירוח מרשים וטעים!

צילום והכנה: קורל חוטה – קונדיטורית מפתחת מתכונים דלי קלוריות

קוביות חלת כוסמין לבן בציפוי חמאה, סוכר וקינמון- מאת קורל חוטה

מצרכים:
• חלת כוסמין לבן ״טאוברד״
• 50 גרם חמאה/שמן קוקוס
• 50 גרם סוכר חום/סוכר קנים
• כף קינמון

להגשה: אופציונלי
• אבקת סוכר
• גלידה
• ממרח פיסטוק/שוקולד

אופן ההכנה:
חותכים חלת כוסמין לבן לקוביות, במקביל מחממים במחבת: חמאה, סוכר וקינמון. כשהחמאה נמסה לגמרי מוסיפים את קוביות החלה ומטגנים אותן עד השחמה וקירמול הסוכר.
מעבירים לכלי הגשה, מפגרים באבקת סוכר ומגישים חם עם גלידה!
ניתן להוסיף בצד רטבים לטבילה.
מושלם כקינוח או מנה קיצית מפנקת.

צילום והכנה: קורל חוטה – קונדיטורית מפתחת מתכונים דלי קלוריות

"ברד פודינג" תפוחים וקינמון- מאת גיל אבידור אלוני

מצרכים:
חצי חלה טאוברד מקמח כוסמין מלא חתוכה לקוביות בעובי 1.5 ס"מ
• תפוח ירוק חתוך לקוביות
• חופן צימוקים

לתערובת:
• 2 ביצים
• 2 כוסות חלב לבחירה
• רבע כוס סירופ מייפל טבעי
• כפית קינמון
• שתי כפות שמן קוקוס/זית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי התערובת הרטובה.
מכניסים את קוביות החלה, התפוח והצימוקים בתבנית ומערבבים ביחד.
שופכים את התערובת מעל לקוביות החלה ומוודאים שכולן מכוסות וספוגות .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 35 דקות או עד שהעיסה מתמצקת.
לבריאות ובתיאבון!!!

"ברד פודינג" תפוחים וקינמון- מאת גיל אבידור אלוני
"ברד פודינג" תפוחים וקינמון- מאת גיל אבידור אלוני

צילום והכנה: גיל אבידור אלוני – בלוגרית מזון, מנחה וכתבת בריאות בוואלה

קיש פטריות ובצל מדהים וקל להכנה- מאת ליבנת חג'ג'

מצרכים:
טורטיה וחצי של "טאוברד"
• 1 קוטג' 1%
• ביצה + 2 חלבוני ביצה נוספים
• בצל גדול
• קופסת פטריות קטנה/ פטריות טריות חתוכות
• 50 גרם גבינה בולגרית 5% / חמד 5%
• כף רוטב פטריות (לא חובה)
• מלח
• פלפל לבן
• אגוז מוסקט
• כף שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
לסדר על תבנית עגולה נייר אפיה, ולהניח עליה טורטיה וחצי של טאוברד.
בסיר קטן לטגן את הבצל עם שמן זית עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולטגן עוד 5 דקות.
בקערה נפרדת מכניסים את הקוטג', ביצה, חלבונים, בולגרית, תבלינים.
לאחר ערבוב בקערה של כל הרכיבים (חוץ מהשומשום) מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים שוב היטב.
שופכים את כל התערובת על התבנית עם הטורטיה, מיישרים ומצפים בשומשום.
עכשיו השוס!
מכניסים למיקרוגל ל-8 דקות עד שהעיסה מתייצבת, לאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש לעוד 3-4 דקות השחמה.
והקיש המופלא מוכן!!!!
לחלק ל6 חתיכות
כ-90 קלוריות ליחידה
כ-8.5 גרם חלבון ליחידה

קיש פטריות ובצל מדהים וקל להכנה- מאת ליבנת חג'ג'
קיש פטריות ובצל מדהים וקל להכנה- מאת ליבנת חג'ג'

הכנה וצילום: ליבנת חגג – יועצת תזונה ובריאות לאורח חיים בריא וירידה במשקל.

פאי שוקולד קל וטעים להפליא- מאת ליבנת חג'ג'

מצרכים:
טורטיה וחצי של טאוברד
• 40 גרם קמח כוסמין
• 1 אבקת אפייה
• 2 מעדני דיאט בטעם שוקולד (120 גרם)
• ביצה פלוס חלבון ביצה נוסף
• כף קקאו דל שומן
• כף שוקו סוויטנגו
• 4 כפות תחליף סוכר סוויטנגו
• כף שוקולד אגוזי לוז סוויטנגו

אופן ההכנה:

לסדר בתבנית פאי  נייר אפייה, להניח על נייר האפיה טורטיה וחצי של טאוברד כך שיכסה את כל תחתית התבנית.

להכנת המלית:

לערבב ביחד את כל החומרים היבשים- 30 גרם קמח כוסמין לבן, אבקת אפייה, תחליף סוכר סוויטנגו, הקקאו  דל שומן, בקערה נפרדת לערבב היטב את כל החומרים הרטובים-  2 מעדנים דיאט, ביצה וחלבון נוסף.

להוסיף את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ולערבב היטב את המלית שנוצרה.
לשפוך את המלית על הטורטיה .
להכניס למיקרוגל ל-9 דקות.
לאחר מכן להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-3 דקות נוספות עד שהקצוות יהיו קרספיות.
( בגלל שהטורטייה עדינה והקצוות שלה נאפות במהירות אז רק להשחמה אחרונה מכניסים  את הפאי לתנור).
לקרר ולהבזיק מעט אבקת סוכר סוויטנגו
ומטורף כמה טעים.
540 קלוריות לפאי ענק.
לחלק ל 6 חתיכות גדולות.
כ- 90.3 קלוריות לחתיכה.

פאי שוקולד קל וטעים להפליא- מאת ליבנת חג'ג'.
פאי שוקולד קל וטעים להפליא- מאת ליבנת חג'ג'.

הכנה וצילום: ליבנת חגג – יועצת תזונה ובריאות לאורח חיים בריא וירידה במשקל.