מתוך כל החגים שלנו, סוכות הוא חג האירוח הקלאסי.
הוא לא מוגבל קולינרית כמו פסח, הוא לא פורמלי וחגיגי כמו ראש השנה, והוא לא מוגבל תעסוקתית כמו חנוכה (בו המשק מתפקד כרגיל).
סוכות מתאים בול לאירוח ערב סתוי ולא מחייב של חברים, בני דודים או שכנים אהובים.
נכון אמנם יש כמה ימים לנשום עד שהוא יבוא, ונודה על האמת שאנחנו חודש שלם טובעים בהזמנות והזדמנויות משפחתיות, אבל הוא תכף בא, וצריך לחשוב גם תכל’ס- אז מה נכין?
אז בין אם אתם המארחים (כי כרגיל, זה אתם כל שנה) ובין אם אתם המתארחים (ולא נעים להגיע בידיים ריקות), רעיונות תמיד יתקבלו בברכה.
אז אחרי כל הכבדות של מנות חג המרשימות ניסינו להקל עליכם את הדרך ולחפש לכם מנות שקל להכין, כיף להגיש, טעים לנשנש ובריא לאכול. –
אז מה יש לנו פה?
שולחן צבעוני, קליל, טעים ומעניין, שכל אחד ימצא בו משהו שהוא אוהב.
זמן הכנה: 15 דקות.
מה יהיה בו?
גריסיני כוסמין טבעי וטבעוני וגריסיני כוסמין זעתר, שיעניקו מנת דגנים מלאים וסיבים תזונתיים במסווה של מקלות פריכים, טעימים ואלגנטיים
מי יתן צבע ופיקנטיות?
לפחות 4 ממרחים על השולחן מסדרת הממרחים של TAUSPREAD מתוך המגוון הבא:
מי יככבו כשחקני משנה?
כשחקן חלבי- אפשר לחתוך פלטות של גבינות שונות ולסדר בצורה מעניינת על מגשים
כשחקן פרווה- מגש אנטיפסטי מדהים של ירקות צבעוניים בהכנה של 5 דקות (מתכון בתחתית העמוד)
*******
רוצים להרגיש יותר משקיענים? הוצאנו מהמגירה במיוחד בשבילכם מתכון משגע של מקלות בייגל ירושלמי במילוי עגבניות מיובשות או טפנד זיתים (מתכון בתחתית העמוד).
ומה לגבי קינוח?
מי אמר שקינוח חייב לגנוב לנו שעות יקרות במטבח? את סדרת המתוקים הבריאים של טאוברד והטראפלס המטריפים בטח הספקתם להכיר, אז בואו נצא לרגע מהקופסא (של הקינוחים) ונגלה עולם חדש של טעמים שיראו נהדר על השולחן שלכם.
(בתמונה עוגיות וטראפלס של טאוברד)
***************************
מתכון למגש ירקות אנטיפסטי:
כל כך פשוט, בריא וקל בכמה דקות הכנה בלבד.
חותכים את הירקות לחתיכות גסות: גמבות על שלל צבעיהם, בטטה, ברוקולי, כרובית, קישוא ובצל. ניתן גם להוסיף חתיכות פלפל חריף לאוהבי הטעם.
לאחר החיתוך והסידור בתבנית מברישים בשמן זית, מפזרים מעל מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור ל180-200 מעלות למשך כחצי שעה.
והנה לכם מגש שלם בריא מזין וטעים של מגוון ירקות קלויים בתנור שאפשר להגיש לשולחן עם חיוך בלי להתאמץ – והאורחים? הם רק יודו לכם על המנה הקלילה והצבעונית שהגשתם להם.
**************
מתכון בייגל ירושלמי ממולא בממרחים מטריפים
“מקלות בייגל ירושלמי במילוי עגבניות מיובשות/ טפנד זיתים”
רכיבים לכ-16 מקלות בייגל
לבצק:
1 קילו קמח כוסמין 80%
25 גרם שמרים טריים/ כף שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
3 כפות סוכר קוקוס
ביצה
2 וחצי כוסות מים/חלב
2 כפות שמן זית
למילוי:
ממרח עגבניות מיובשות של TAUSPREAD
לציפוי:
מכינים על מגש: 5 כפות שומשום, כף קצח, 2 כפות גרעיני חמניה קלופים ומערבבים אותם ביחד לתערובת ציפוי.
להברשה (בחירה):
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
א. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר קמח כוסמין, סוכר קוקוס ושמרים ומערבבים קלות.
ב. מוסיפים את המלח, ביצה, שמן ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש, תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת המים/ החלב עד לקבלת בצק אחיד.
ג. לשים היטב במשך כ12 דקות לבצק נעים, מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים במשך לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפ’ חדר.
ד. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל16 כדורים (כ90 גרם כל אחד).
ה. מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך, מורחים על הבצק ממרח עגבניות/טפנד זיתים.
ו. מגלגלים לגליל צר וארוך.
ז. עם ידיים רטובות מחליקים על גליל בעדינות מים.
ח. את הגליל שהרטבנו מגלגלים על תערובת הציפוי
ט. מניחים על מגש עם נייר אפיה כאשר הגליל ארוך או מחובר לעיגול.
י. מסדרים את כל הבייגלאך על תבנית האפיה.
יא. אופים בתנור מחומם מראש לחום 190 מעלות עד שהבייגל מזהיב.
יב. לבחירה: מערבבים שמן זית עם שום כתוש, ומברישים את הבייגל מיד בצאתו מהתנור.