לקוחות יקרים שימו לב! ביום חמישי יום העצמאות לא יסופקו משלוחים, ויום זה אינו נחשב כיום עסקים לחישוב ימי האספקה. בברכת חג עצמאות שמח לכל בית ישראל!

בא לכם בורקס? הפעם הוא יהיה בריא!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב print
שיתוף ב whatsapp

גם אתם אוהבים בורקסים? במיוחד כשהם פריכים וחמים…

אך כמה הייתם שמחים לגלות אותם בריאים, ללא מרגרינה או חומרים מתועשים?

אז באנו לשתף אתכם בבורקסים מדהימים 

שאתם יכולים להכין במטבח הפרטי שלכם ולדעת בדיוק מה יש בפנים!

הבורקסים ללא שומן רווי ומקמח כוסמין מלא- במילוי שאתם והילדים שלכם אוהבים!

מתכון של 5 דקות הכנה  אשר ישדרג לכם את ארוחת הערב פלאים:

רכיבים:

2-3 פיתות  כוסמין של טאוברד (תלוי במספר הסועדים)

גבינות שאתם אוהבים (תהיו יצירתיים):

*גבינה לבנה

*גבינת שמנת עם / בלי זיתים.

*מוצרלה קצוצה

*גבינה מלוחה

*צהובה קצוצה

ביצה אורגנית מעורבבת בצלחת 

שמן חמניות/חמאה/ שמן קוקוס נטרלי

אז איך מתחילים?

חוצים את הפיתה לשני עיגולים שווים ולאחר מכן כל עיגול חוצים לחצי.

מערבבים בקערה את הגבינות שאנחנו אוהבים וזו למעשה המלית של הבורקסים.

על חצי עיגול פיתה, מורחים את המלית.

 לוקחים את שני קצוות הפיתה ומקפלים פנימה אחד על השני- וקיבלנו משולש. 

מניחים את המשולש עם הקצוות כלפי מטה ומהדקים קצת.

לאחר מכן טובלים כל משולש בביצה והופכים גם לצד השני.

איך אתם אוהבים את הבורקס שלכם? מטוגן או אפוי?

אנחנו בטאוברד מעדיפים תמיד אפיה בתנור… רוצים לדעת למה? ליחצו כאן

לפניכם שתי אפשרויות:

לטיגון במחבת: נמרח מעט שמן/ חמאה ונטגן את הפיתות 2 דק' עד להשחמה, נהפוך לעוד 2 דקות לצד השני.

לאפייה בתנור: נחמם את התנור ל-180 מעלות, לאחר הטבלת הפיתות בביצה, נסדר את כל המשולשים בצורה מסודרת בתבנית התנור. נזלף מעט שמן או נמרח מעט חמאה על כל המשולשים ונאפה ב180 מעלות –למשך 7 דקות.

תאכלו אותם כשהם חמים ונימוחים בפה… אל תשכחו לכבד את השכנים…

לבריאות ובתיאבון

אז למה תנור?

האפיה בתנור נמדדת בטמפרטורות מדויקות ואנו יכולים לשלוט בהן, לעומת הטיגון במחבת הנעשה מעל

אש חמה- בה הטמפרטורות מרקיעות שחקים ומגיעות למעלות גבוהות מידי שמחוללות לנו שינויים פיזקליים במזון שלנו.

בזמן החימום תכולת המים יורדת, תכולת השומן עולה (בעיקר שומן טראנס) והצפיפות האנרגטית עולה, כלומר- המזון מכיל יותר קלוריות!

בנוסף, נוצרים רדיקלים חופשיים אשר מקדמים תהליכים דלקתיים בגוף ומעודדים התפתחות של מחלות.

אז מה ההבדל הגדול בין התנור למחבת? ההבדל הוא ברמת החום ורמת החימצון שנעשה לשמן.

רוב השמנים לאחר שמגיעים ל-180 מעלות מתחמצנים, בתנור אנחנו שולטים על רמת המעלות, לעומת הטיגון במחבת שיכול להגיע גם ל250 מעלות, ובטיגון ארוך אף יותר…

×

שלום!
יש לך שאלות? אנחנו פה בצ'אט בווטסאפ בין השעות 08:30-15:30 בימים א-ה. נשמח לסייע לך:)

×
דילוג לתוכן