המאמר הזה נולד מתוך הרבה אהבה ותחושת אחריות לעם ישראל. מתוך הכאב הנורא וההסתכלות לעתיד חשבנו כיצד אנו בתור יצרני מזון יכולים להוסיף ולעזור לעם היקר שלנו מעבר לתרומת אלפי מוצרי מזון לחיילינו ולתושבים. מי שעוקב אחרינו זמן מה מכיר את השליחות הגדולה בתחום התזונה הבריאה והקשר בין גוף לנפש.
אכילה ודיבור הן שתי פעולת חשובות שנעשות באותו איבר, הפה, שלא נח לרגע. או שאנחנו מכניסים משהו לתוכו או שאנחנו מוציאים משהו ממנו.
היום בתרבות המערבית כולם ממהרים, אף אחד לא באמת מניח דעתו על הפעולות שהוא עושה ועל האנרגיה שנוצרת מהם, העיקר להספיק עוד ועוד במטלות היומיות. את הארוחות אנחנו מנשנשים על הדרך, תוך כדי שאנחנו קוראים את הכתבות והעידכונים השוטפים, וגם לא תמיד חושבים פעמיים לפני שאנו שולפים מילים. הכל אינטואיטיבי, מהיר וחד. כמו רצף סרטוני טיק טוק.
אז בואו נחזור קצת אחורה. אולי נקבל כוח וחוסן מהדורות הקודמים שהיו חזקים בנפשם, למרות אינסוף פרעות, ללא ממ”ד וכיפת ברזל. בואו נדבר על המטבח של סבתא.
אם ננסה להיזכר בסבתות שלנו כאשר הן היו מעמידות את סירי האוכל, תמיד הן היו מרחשות סביב הסירים… מה הן היו אומרות שם? ומה יש לדבר עם סירים? אז כן, הסבתות היו מדברות עם הסירים ומברכות את האוכל שיצא טעים ומזין, היו מברכות את כל מי שיאכל מהאוכל שיהיה בריא וחזק, הן היו שרות בזמן בישול ושמחות על הזכות שלהן לבשל לבני המשפחה.
כשהן היו מסתכלות בשעון ורואות שעוד מעט הילדים והבעל חוזרים הן היו מברכות אותם שיחזרו לשלום לאכול את הקובה והמרק החם… נו, ואתם בטח שואלים מה יצא מזה? מה העניין? לדבר עם אוכל?
נורא פשוט, הסבתות שלנו היו מבשלות אנרגיה חיובית!
ישנם לא מעט מחקרים שמוכיחים כיצד דיבור ומוזיקה שמחה משפיעים על צמחים וגדילתם. הסוד הוא לא בצמח, הסוד הוא באנרגיה הטובה שנוצרת סביבו!
ולא רק הן. עשרות שבטים קדומים של עמים שונים לא היו מתחילים לאכול בטרם כל בני המשפחה התיישבו במעגל ואמרו תודה על כל דבר שמונח לפניהם. אמירת תודה נבדקה מדעית כמילה בעלת האנרגיה הגבוהה ביותר. גם כיום על פי היהדות מברכים ברכה קצרה טרם האכילה ומסיימים כהודיה לא-ל בפה, על המזון והשפע שנתן לאדם. הברכה הזו מרימה את רמת האנרגיה של המאכל ומביאה אותו לאדם מתוקן יותר.
דיבור יוצר אנרגיה! דיבור הוא כוח! ואם המאכל מוכן מתוך אנרגיה טובה, הוא יזין אותנו באנרגיה הזו!
הילדים שלנו וגם אנחנו זקוקים לאנרגיה חיובית, זקוקים לחוסן והעצמה, לביטחון ושלווה. כאשר אנחנו אוכלים אוכל בריא אנחנו מייצרים אנרגיה חיונית בגופנו, וכשאנחנו מכינים את האוכל בשמחה מתוך דיבורים טובים ולא מתוך היצמדות למהדורת חדשות אנחנו מייצרים באוכל אנרגיה חיובית.
איך להרים את האנרגיה סביבנו?
נדבר דברים טובים, נברך ונאחל ניסים והצלחות, נשים מוזיקה טובה ומרגיעה, נברך את מי שיאכל מהאוכל לבריאות איתנה, ביטחון ואמונה.
אם נעשה זאת באמונה מלאה שהטוב ינצח ומתוך תחושת הודיה, הסעודה תראה אחרת, בני הבית ירגישו אחרת, רמת הסטרס תרד ונרגיש חיוביים יותר!
ולא נשאיר אתכם בלי מתכון מעניין, דווקא מתוך תושבי הדרום היקרים…
אז איך לא? הלכנו לאסוף חוסן נפשי מתוך המטבח הבריא של שחר סמיט- נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא, שחר הינה חברת קיבוץ סעד בעוטף, ובימים אלו נעקרה מביתה בקיבוץ אך החיוך לא נעקר וגם הבטחון הנפשי שלה.
המטבח של שחר מגוון ועקרוני לאורח חיים בריא, והאנרגיות החיוביות נודפות ממנו כל השנה, ובשעת מבחן היא אף הוכיחה את עצמה שוב!
מוזמנים לקבל אנרגיות חיוביות משחר.
מרק ברוקולי בריא/ מאת שחר סמיט
מרק מאד זריז להכנה, בריא, מזין וטוב
דל פחמימות ומתאים לירידה בריאה במשקל.
בזכות השימוש בירקות קפואים אני מכינה בקלות ובמהירות ארוחות שונות ומגוונות ובריאות.
ירקות קפואים למניהם, החל מכרובית וברוקולי, שעועית צהובה וירוקה, דרך תרד, כרוב ניצנים וכו’
וכולל גם אפונה ירוקה ולקטי ירקות שונים –
עושים לנו חיים מאד פשוטים במטבח והם חלק בלתי נפרד מרשימת הקניות הבריאה שלי
והם גם מצרכי בסיס במקפיא הבריא של המשתתפות בתוכנית שלי “תכנית בריאה”
בתוכנית להרזיה בריאה – לאמהות עסוקות – מאד חשוב שיהיו לך בהישג יד
מצרכי בסיס להכין לך מהם אורחות מעולות.
חשוב לדעת שירקות קפואים מתוצרת איכותית עוברים בקרת איכות גבוהה,
היצרנים בוחרים תוצרת חקלאית טובה וטרייה
ומעבירים אותה תהליך של ניקיון ובישול מיוחד וקצר שאחריו הקפאה זריזה ועמוקה.
באופן הזה הירקות שומרים על מרבית ערכיהם התזונתיים.
ולכן אני בהחלט ממליצה להשתמש בכאלו ירקות.
כי הם מאפשרים לך להכין מנות או תוספות מצויינות, במהירות ובקלות רבה.
וזה בהחלט משהו שמאד יעזור לך בדרך לשינוי התזונה ולהרזיה בריאה.
מצרכים: (כ5 מנות)
- 3 כף שמן זית
- 2 בצל גדול חתוך לפרוסות
- 1 גבעול כרישה (רק החלק הלבן)
- 1-2 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- קולורבי בינוני קלוף וחתוך לקוביות
- שקית ברוקולי קפוא
- רבע צרור פטרוזיליה טרייה ו/או כוסברה טרייה
- תיבול: מלח, פלפל שחור, מעט כורכום ואפשר להוסיף כל תבלין נוסף ע”פ הטעם
- 1 ליטר מים או יותר – לפי מידת הסמיכות הרצויה
אפשרות: להוסיף חצי שקית תרד קפוא ו/או קישוא חתוך
הכנה:
- בסיר גדול לחמם את השמן ולהוסיף את קוביות הבצלים. לזרות מעל מלח ולערבב ולהזהיב.
- להוסיף את הסלרי והכרישה ולאדות עוד מעט.
- להוסיף את שאר הירקות והעלים הירוקים, לערבב היטב ולתת עוד 2-3 דקות על האש.
- לתבל לכסות במים ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות, עד שראש הסלרי רך.
- להסיר מהאש ולטחון בבלנדר מוט, לקבלת מרק סמיך וקרמי.
להגיש חם, מעוטר בכוסברה קצוצה.
הערות:
אפשר להוסיף אחרי הטחינה פתיתי ברוקולי קפואים ולבשל עוד 5-10 דקות. וככה מתקבל מרק עם מרקם מיוחד ועשיר.
אפשר לגוון בירקות: להוסיף כרוב/גזר/שומר. ולתבל בשום כתוש או מעט גינג’ר מגורד – לפי האהבה והטעם.