
פשטידת לחמניות גבינה בתנור
- 6–8 לחמניות קלות 100% קמח מלא של טאוברד.
- 2 ביצים טרופות
- גבינות לבחירה: טוב טעם, גבינת מלוחה, גבינה צהובה, חמד ועוד
- תוספות לפי הטעם: ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, פטריות, עשבי תיבול
מחממים תנור ל200 מעלות ומכינים תבנית עגולה עם נייר אפיה חתוך בהתאם.
אופן ההכנה
פורסים את לחמניות האצבע לפרוסות עגולות בעובי של 2 ס"מ.
טובלים כל פרוסה בביצה טרופה ומסדרים אותן בצורה עגולה וצמודה בתבנית, כך שהן יהיו מסודרות כמשטח על התבנית.
מעל השכבה הראשונה מניחים את הגבינות והתוספות האהובות – אפשר לערבב סוגים לקבלת טעם עשיר.
מניחים שכבה נוספת של פרוסות לחמנייה, ושוב מכסים בגבינות ובמיוחד גבינה צהובה שתעניק הקרמה יפה.
ניתן לפזר מעל פטריות פרוסות או עשבי תיבול.
אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, על גוף חמום תחתון בלבד, כ־15 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל־180 מעלות, עוברים לאפייה בגופי חימום תחתון ועליון, (שני פסים באייקון של התנור) ואופים עוד כ־7 דקות.
מוציאים, מצננים קלות ומגישים חם.