עקיצת הדבורה בסגנון טאוברד
- 1 עוגת דבש מקורית של טאוברד (רכיבים טבעיים, ללא חומרים משמרים).
לציפוי שקדים מקורמלים: - 2 כפות דבש טבעי (אפשר גם סילאן או מייפל אמיתי)
- 2 כפות שמן קוקוס
- 150 גרם שבבי שקדים פרוסים
- קורט מלח ים
- ½ כפית תמצית וניל טבעית (לא חובה)
לקצפת פרווה טבעית – על בסיס קרם קוקוס: ** - 2 פחיות קרם קוקוס איכותי (לפחות 17% שומן), מקוררת היטב (לפחות 12 שעות במקרר)
- 2 כפות א.סוכר סוויטנגו/אלולוז/סוכר קוקוס
- אופציונלי: 1 כפית תמצית וניל טבעית
אופציונלי: כפית אבקת פודינג וניל ללא סוכר – לייצוב
הכנת הקצפת:
פותחים בזהירות את פחיות קרם הקוקוס – שואבים רק את החלק השומני הלבן שהתקשה בחלק העליון.
מקציפים ידנית במשך דקה שתיים עד שהתערובת הופכת לקצפת רכה.
תוך כדי הקצפה מוסיפים המתקה לפי הטעם ותמצית וניל וממשיכים להקציף, נזהרים לא להקציף יותר מידי ניתן להוסיף כף פודינג וניל להתייצבות נוספת.
הכנת ציפוי השקדים:
מחממים בסיר קטן את הדבש ושמן הקוקוס עד שהכל נמס והופך לתערובת אחידה.
מוסיפים את השקדים, המלח והווניל ומבשלים תוך ערבוב 3–5 דקות עד שהשקדים
מזהיבים מעט. מסירים מהאש ומניחים להתקררות קלה.
הרכבת העוגה:
פורסים את עוגת הדבש לרוחב (כמו לחמנייה).
מורחים שכבת קצפת על החלק התחתון.
מניחים את החלק העליון בחזרה. יוצקים את ציפוי השקדים בעדינות מלמעלה ומיישרים.
מצננים כשעה להגשה יציבה ומרעננת.
- **קרם הקוקוס המתאים לקצפת הינו הנמכר בקופסת שימורים וללא מייצבים
- הקצפה מרובה תגרום לקצפת להפוך למרקם קוטג'
- עדיפה הקצפה ידנית ולא הקצפה במיקסר
- ברגע שהמרקם יציב וטוב יש להפסיק את ההקצפה