לקוחות יקרים שימו לב! ביום חמישי יום העצמאות לא יסופקו משלוחים, ויום זה אינו נחשב כיום עסקים לחישוב ימי האספקה. בברכת חג עצמאות שמח לכל בית ישראל!

מתכונים לפסח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב print
שיתוף ב whatsapp

סליחה, מי אמר פה קיטה?

אתם בטח שואלים את עצמכם, מאיפה יש לנו זמן לכתוב לכם מתכונים ערב חג?
אז נגלה לכם סוד- אחרי ההסתערות המטורפת שהיתה השבוע על הלחמניות קיטה והטורטיות, 
הגרנולה והקיט… הגענו לסופ"ש עייפים … מותשים… אבל באמת מרוצים!!!
הוכחתם לנו (בגדול!) שגם אתם בוחרים בתזונה נכונה ובריאה, ואפילו בפסח!


אז אחרי מנוחה של סופ"ש הפשלנו שרוולים- בשבילכם! לגלות לכם עד כמה
זה פשוט, לאכול קיטה (כל השנה..) וטורטיות מדהימות (שוב… כל השנה)
ולקבל ערך תזונתי מטורף! וטעים להפליא! 

אז מה יש לנו פה במתכונים?

את הבסיס שקניתם- לחמניות וטורטיות קטוגניות… (שנמכרות כל השנה)
עשירות בחלבון, ללא גלוטן, דלות פחמימה ודלות קלוריות ,ללא חומרים מיותרים כמובן…
ורעיונות קלים ומעניינים… וטעימים!!!

אז שיהיה לכם לבריאות ו.. פסח כשר ושמח!


שניצל פסח מטריף עטוף בקיטה/ טורטיה

מצרכים:

  • חצי קילו חזה עוף
  • 2 כפות חרדל/ סילאן (להשריה של החזה עוף)
  • אגוזי מלך טחונים
  • גמבה אדומה
  • חציל קטן
  • בצל גדול
  • ביצה

תבלינים: מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ופפריקות לפי הטעם.

משרים את החזות בחרדל או בסילאן לפי הטעם שלכם למשך שעתיים במקרר.


את הביצה מערבבים עם התבלינים, וטובלים כל חתיכת חזה עוף בתערובת הביצה.
מצפים את החזות באגוזים טחונים משני הצדדים.


את השניצלים מסדרים בתבנית אפייה .
חותכים רצועות בינוניות מהגמבה והחציל, ורצועות דקות מהבצל ומסדרים אותם על גבי השניצלים.
מזלפים שמן בפסים ישרים ודקים על גבי השניצלים.

אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות.

לאחר חמש דקות הופכים את השניצלים, ונותנים להם עוד 5 דקות אפיה.

*הזהרו מאפיית יתר  בשניצלים- זה הסוד לשניצלים רכים ונימוחים להפליא.

מכניסים את השניצלים והירקות לקיטה או לטורטיה ויש לנו מנת עוף מושלמת עם תוספת 

מושלמת.


בורקס קיטה

מצרכים:

  • לחמניית קיטה חצויה לשניים
  • 30 גרם גבינת עיזים
  • 30 גרם גבינת קשקבל כבשים
  • ביצה טרופה למריחה
  • שומשום לזרייה

הוראות הכנה:

מרטיבים את חצאי הקיטה בעדינות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מערבבים את הגבינות
מניחים כף תערובת גבינות בחלק העליון של הקיטה החצויה ומקפלים עליה את החלק התחתון. (מתקבל חצי עיגול).
מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.

סלט פטוש

מצרכים:

  • קיטה חצויה וחתוכה למשולשים.
  • עגבניית תמר
  • מלפפון
  • חסה
  • בצל קטן
  • זיתים מגולענים
  • זעתר
  • שמן זית

הוראות הכנה:

מברישים את משולשי הקיטה בשמן זית, מפזרים זעתר ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד לקבלת מרקם קריספי. מוציאים מהתנור ומותירים להצטנן.

חותכים את הירקות לסלט. מפזרים זעתר ומתבלים בשמן זית ומוסיפים את משולשי הקיטה לסלט.

מערבבים ומגישים.


רול סלומון

מצרכים: (לשני סועדים)

  • 2 טורטיות של טאוברד
  • 2 חתיכות פילה סלומון
  • 3 כפות שמן זית/  שמן אבוקדו
  • 4 פטריות שמפניון טריות פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • ירקות לפי הטעם: חסה, נבטים, צנונית, מלפפון, עגבניה וכו'.

*את דג הסלומון כדאי להשרות בלימון ומלח גס ל-20 דקות לפני ההכנה.

לוקחים את פילה הסלומון וחותכים לקוביות מלבניות.
בקערה שמים את השמן המלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים את קוביות הסלומון לתערובת ועוטפים כל חתיכה בתיבול ושמן, מוסיפים גם את הפטריות.
מסדרים את קוביות הסלומון והפטריות בתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות אפיה בלבד. (אפשר גם טיגון קצר במחבת).

פותחים טורטיה ובצידה השמאלי מניחים חלק מקוביות הסלומון והפטריות, מוסיפים ירקות חיים שאהובים עלינו ומגלגלים- אוכלים בתיאבון גדול!


מה מכינים מהקיט?  (תערובת להכנת מאפים דלי פחמימה)

פוקצ'ה מטריפה!

מוסיפים לתערובת היבשה את הנוזלים  לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית מרובעת בגודל 15 ס"מ/ 15 ס"מ  לריבוע דק
ועושים חורים עם האצבעות .

מפזרים על הבצק מלח גס, שמן זית, רוזמרין, תימין, ועוד רטבים ותבלינים לפי טעמכם.
מכניסים לתנור ל170 מעלות ל 35-40 דקות עד שהתחתית  מקבלת גוון שחום
הפוקצ'ה מתקבלת רכה ומאוד טעימה.


ג'חנון ללא פחמימות- כן זה אמיתי!!!

ג'חנון ללא פחמימות

מוסיפים לתערובת של הקיט את כמות המים  ורק מחצית מכמות השמן מערבבים טוב טוב.
מרדדים את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים.
כל חלק  מרדדים שוב בין שני ניירות אפיה הכי דק שאפשר. אם הבצק נקרע ניתן להשלים את הקרעים.

לאחר שהבצק דק ומרודד חותכים למלבנים בגודל 10*20  כל מלבן ומורחים עליו חמאה מומסת  בכמות נדיבה .
מקפלים את השליש הימני והשמאלי וכך נוצר מלבן יותר צר ומגלגלים לגליל 

מסדרים את הגלילים בסיר ג'חנון צפוף אחד ליד השני.

את הג'חנון למעלה מברישים בחמאה מומסת כל מה שנשאר (לדאוג שיישאר לפחות 5/6 כפות) להבריש טוב לסגור להכניס לסיר למשך הלילה על 120 מעלות.

תזהרו לא להתעלף!!!

×

שלום!
יש לך שאלות? אנחנו פה בצ'אט בווטסאפ בין השעות 08:30-15:30 בימים א-ה. נשמח לסייע לך:)

×
דילוג לתוכן